Sosyal Medya

Güncel

IŞİD “Büyük Savaş”a Hazırlanıyor

Felluce'de ağır kayıplar veren IŞİD, militanlarını Irak’tan Suriye’ye kaydırıyor. Son bir ayda Suriye’ye 5 bin militanını sokan IŞİD, büyük bir savaşa hazırlanıyor. Örgüt, Halep’in Dabık kasabasını savaşın merkez üssü olarak kabûl ediyor.



Suriye'nin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran IŞİD, Halep'in kuzeyinde Mercidabık Meydan Muharebesi'nin cereyan ettiği bölgede büyük bir savaşa hazırlanıyor.

Felluce operasyonu nedeniyle ağır kayıplar veren IŞİD, askerî gücünü Irak'tan Suriye'ye kaydırıyor. Bir ay içerisinde Deyr ez-Zor el-Bukemal sınır bölgesinden, Suriye'ye geçen IŞİD'li sayısı 5 bini aştı.

“Hazır Olun” ÇaÄŸrısı

Örgüt, büyük savaşın (Melheme-i Kubra) yakın bir dönemde Kilis sınır bölgesine 20 kilometre mesafedeki Halep'in Dabık kasabasında gerçekleşeceğine inanıyor.

IŞİD, etkin olduÄŸu ülkelerde bulunan militanlarına “büyük gün”ün yaklaÅŸtığı ve herkesin“hazır” olması gerektiÄŸi yönünde yayınlar yapıyor. IŞİD'e ait Amag haber sitesi ve Dabık dergisindeki yayınlar ile örgüt mensuplarına düşmanların Suriye'de toplandığı ve “büyük savaÅŸ”a sayılı günler kaldığı da hatırlatılıyor.

Menbic Dönüm Noktası

IŞİD, “büyük savaÅŸ” için Dabık bölgesini “Halep'in kuzey kırsalı ile örgütün Suriye'deki baÅŸkenti Rakka ile baÄŸlantısının kesilecek olması” nedeniyle seçti. Söz konusu baÄŸlantı, Menbic'in PYD-ABD ortaklığı ile iÅŸgal edilmesi sonrası yüzde 70 oranında kaybolacak. ABD-PYD ittifakının doÄŸu ve güney yönünde saÄŸlayacağı ilerleme IŞİD'in Rakka, Halep baÄŸlantı koridorunda ulaşımını her geçen gün zorlaÅŸtıracak. Mevcut tehlike dozunun artması nedeniyle IŞİD, ilgisini “büyük savaÅŸ”ın cereyan edeceÄŸi Halep'in kuzeyindeki Dabık bölgesine yoÄŸunlaÅŸtırdı.

Armegedon Efsanesi

Batılı kaynaklarda “Armegedon” (Kıyamet savaÅŸları) olarak geçen öngörü Ä°slâmî kaynaklarda“Melheme-i Kubra” (Kanlı SavaÅŸ) olarak yer alıyor. Mehdi ve Deccal ordusu ÅŸeklindeki rivayetler Hristiyan ve Yahudilerin kaynaklarında “Kıyamet öncesi son savaÅŸ” olarak tanımlanıyor.

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.